Normandië staat natuurlijk bekend om haar uitgestrekte stranden. Vrijwel de hele kustlijn bestaat uit strand: romantische strandjes die tussen kliffen liggen, drukke stranden waar je kan zonnebaden met restaurantjes en barretjes langs het strand, rustige stranden waar je zelfs in de zomer nog alleen bent maar ook het beroemde het strand in de baai van Mont Saint Michel, waar gewandeld kan worden met uitzicht op deze beroemde bezienswaardigheid. Kortom Normandië is een heerlijke plek voor een strandvakantie.

De dichtsbijzijnde badplaats vanuit mijn huisje is goedkoop huisje normandie Jullouville met haar zachte klimaat en zeer brede zand strand van 2,5 kilometer lang waar het heerlijk zonnebaden is. Er is een gedeelte dat gezellig druk is en een gedeele waar volop rust is. In de zomer is Jullouville de goede plek voor een heerlijk stranddag en het stikt er 's avonds van de gezellige (pannenkoeken) restaurantjes, barretjes en muziek op straat. Ook is het mogelijk hier te (kite) surfen en zeilen. Niet alleen in de zomer maar ook in de andere seizoenen is het heerlijk uitwaaien op dit strand.

huisje saint mont michel Boven Joullouville ligt Granville, een zeer bekende badplaats die met name bekend is vanwege haar historische kern en badhuizen: een bezoekje waard. Onder Joullouville zijn stranden te vinden waar het heel rustig is bijvoorbeeld bij Saint-Jean-le-Thomas en verder tot aan de baai van Mont Saint Michel. Hier kunnen wandelingen over het strand worden gemaakt. Wil je echt ver de baai in dan kan een wandeling in een groep met een gids worden gemaakt. De omgeving is hier prachtig met de Mont St. Michel op de achtergrond.

© 2020 huisjenormandie.nl     © 2020 huisjenormandie.nl