Wie houdt van natuur en het buitenleven is in mijn huisje aan het juiste adres! Het huisje zelf ligt in een ruige, oude tuin, op een groot groen perceel. Dit groene terrein ligt op haar beurt weer tussen de weilanden van het prachtige platteland van Normandië. De tuin direct rond het huisje staat vol rozen, rododendrons en bramenstruiken. natuurhuisjenormandie Pluk gerust van de vruchten van de kersen-, appel en pruimenbomen, of raap walnoten en hazelnoten. Tussen de bramenstruiken schuilen hazen en geregeld zijn ook zogenaamde Chevreuils te zien: kleine hertjes met spitse hoorntjes. Vogels gebruiken de tuin met al haar bomen graag als schuilplek en ook zijn hier veel wilde zwijnen en vossen. Het 8000 m2 perceel is mooi omgeven door zogenaamde "taluds". Afscheidingen van aarde met bomen voor de nodige schaduw en beschutting. Het hele privé terrein is volledig tot je beschikking en het is leuk een beetje rond te wandelen en vruchten en noten te zoeken.

huisjeindenatuurnormandie Wil je verder dan wandel je vanaf de groene oprijlaan direct de landweggetjes op. De omgeving kenmerkt zich door heuvels, bossen en weilanden met mais en graan. Wandelen en fietsen hier is fijn omdat het erg rustig is en de weggetjes voeren langs charmante dorpjes. Dichtbij is het Parc Naturel Régional Normandie-Maine met een half miljoen hectares natuurgebied, wandelpaden, watervallen en "gorges".

Naar het westen kom je bij het strand, je kan hier wadlopen in de baai van Mont Saint Michel en er zijn langs de uitgestrekte Normandische kust zeer veel mooie natuurplekjes te vinden: hoge kliffen, natuurlijke havens en natuurreservaten. Het is ook mogelijk een dagje naar 1 van de vele eilanden voor de kust van Normandië te gaan: de beroemde kanaaleilanden Jersey en Guernsey of het prachtige Chausey dat 15 km voor de kust van Granville ligt. Je kan hier een dagje heen met zowel nieuwe als traditionele boten. Kijk op de deze website voor meer informatie:
manche-tourism.com
parc-naturel-normandie-maine.fr

© 2020 huisjenormandie.nl